Direktlänk till inlägg 14 februari 2013

Elefant conservation center i Lampang

Av Britt-Marie E - 14 februari 2013 07:48

Igår åkte vi 6 mil med lokalbuss till Elefantparken, där var det uppvisning mm. Vi fick också möta elefantmammor med ungar, hur söta som helst, där stannade vi länge och gav dom mat. Vi fick också ta del av elefantsjukhuset där dom tar hand om skadade och sjuka elefanter. Ett 20-tal västerlänska ungdomar jobbade där som volontärer. En trivsam park att strosa i, massor av skolbarn var där samtidigt. 

 

Här har dom uppvisning hur dom har jobbat i skogen förr i tiden. Numera behövs inte elefanterna på det sättet.

Det är avverkningsförbud i hela Thailand.



 

Vi tog del av hur elefanterna målade tavlor så fina, dom tog försiktigt penseln med snabeln.



 

Härligt att stå mellan två underbara elefanter, så vänliga, mjuka och försiktiga med sin snabel, fötterna är också så otroligt mjuka fast dom är så stora.



 

En skojfrisk elefant tog snabeln på Ulfs huvud, hann inte riktigt med kameran,  men man ser på Ulf uttryck att något har hänt.



 

Underbara lilla elefantunge, man fick skala bananerna och ge den små bitar.



 

Här matar Ulf försiktigt ungen medan mamman ser på.



 

Det här gillade dom, att bli badade och tvättade med rotborste. Det var livligt i vattnet och skötarna var duktiga att hålla sig kvar på elefantryggen.



   

När dom gick upp hade dom sparat vatten i snabeln som dom sprutade på barnen, vilket skrik det blev, kul!

 Det märks att elefanterna tycker om att skoja.



 

En del blev riktigt blöta, här vet dom inte om det kommer mera sprut från Elefanterna, det var livligt värre!!!!



 

Idag tog vi en Songthaew till tågstationen, vi har köpt biljetter till Bankok och sen Chumpon, dom sista 14 dagarna stannar vi på våran gamla härliga beach.

På tillbakavägen gick vi in i ett tempel, det finns som sagt minst 70 tempel här, där satt en gammal munk och vinkade in oss, vi blev välsignade och fick varsitt vitt band om handleden.


 
 
Ankan

Ankan

14 februari 2013 10:54

Vad spännande att komma elefanter inpå livet och lära känna såna stora och speciella djur. Den lilla elefantungen har ju en sån söt blick och mamman ser gammal och klok ut (påminner lite om farmor tycker jag). Pappas blick är också söt när han blivit klappad på huvudet. Hi hi! Måste ha varit en upplevelse för er att besöka elefantparken. Fint att de tar hand om elefanterna. Kram på er fina!

http://www.myrhammar.com

 
Ingen bild

Karbenninggänget

14 februari 2013 18:52

Vilka fina elefanter! Skoj att få se bilder från parken! Ulf ser verkligen överraskad ut, svårt att se om han är förtjust eller förskräckt ;) Kram!

 
Ingen bild

Anna

16 februari 2013 07:28

Vilka mysiga bilder! Förstår att det var en upplevelse att träffa dessa fina elefanter! Kul att se hur de blir omskötta och att mata elefantungen, hade gärna varit med på ett hörn denna dag :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Britt-Marie E - 21 november 2018 11:18

Vågorna går höga i blåsten   Bergen lyser upp i kvällsolen     Fantastiska regnbågar efter regnet. Gott om inte ätbara apelsiner.   Bonsaiträd utanför ett hotell.   Avokadon verkade mogna.    Ca 15 grader i vattnet. I...

Av Britt-Marie E - 15 november 2018 17:12

  Vi tog en långtur längs floden inåt landet.   

Av Britt-Marie E - 15 november 2018 17:06

        Vi tog en heldag nere vi stranden strosade så långt det gick, satt och löste korsord och njöt av det vackra vädret.                    ...

Av Britt-Marie E - 15 november 2018 17:03

    Vi tog en busstur upp till vackra Frigiliana med fantastisk utsikt och många trånga gränder att strosa i.    ...

Av Britt-Marie E - 11 november 2018 17:56

  Vi gick upp i soluppgången vid 8-tiden. Så vackert <3    Vi njöt av soluppgången <3       Gick en lång promenad längs stränderna, så vackert, inte många som badar nu men varmt och skönt i solen.       är   Nerja  är omslut...

Ovido - Quiz & Flashcards