Direktlänk till inlägg 16 februari 2013

En dag i Chiang Mai

Av Britt-Marie E - 16 februari 2013 08:10


 

En duktig hantverkare gör en fantastiskt fin bild av elefanter genom att med hammare och olika spikar knacka fram bilden. Den är gjord av någon slags plåt.



 

Min sandal gav med sig i hälkanten, med syl, nål och tråd sydda han fast båda hälarna för 8 kr. Han satt vid en gata och jobbade. Stabilt och fint blev det!



 

En resa med Songthaew på ringlande vägar upp till berget där det fantastiska templet Doi Suthep ligger.

En stor samling olika Buddhor att njuta av. Hit åker många Thailändare men nu också många kineser.



        

Här en vanlig syn, Thailändare offrar, rökelse, ljus och blommor, dom går runt Pagodan först några varv.



   

Ett glatt möte med en munk som stänkte vatten på oss med en visp, sedan fick vi varsitt vitt band på handleden, när jag sa jag skulle ta kort och sända till Sverige skrattade han gott.



 

Hitt till detta ruintempel går vi ofta och sätter oss med en god Mango-smoothie. Massor av folk att titta på och ett vackert tempel i kvällsljuset.



 

Fin effekt med starka spothlights på kvällen.



 

Vid vårat tempel strax intill där vi bor, satt vi i morse och åt färdigskurna frukter. En lärarinna med tre pojkar som antagligen behövde extra-hjälp. En kinesisk grupp pratade med dom. Två av grabbarna såg hellre ut att vilja leka än att lära sig, fröken var bestämd men ändå med glädje, kul att se.


 
 
Ingen bild

Karbenninggänget

16 februari 2013 09:49

Åh, vilka vackra tempelbyggnader! Måste gått åt mycket bladguld! Och den gröna buddhan, är det jade eller grönt glas? Duktiga hantverkare både med sandaler och elefanter! Här är det milt nu och strax över nollan! Man längtar efter vårvintersolen! Ha det gott på nya äventyr! Kram!

 
Ankan

Ankan

16 februari 2013 19:07

Tack för att ni är så duktiga och delar med er av era dagar och fantastiska bilder. Duktiga hantverkare och stämningsfullt med alla tempel och buddor! :) Kram!

http://www.myrhammar.com

 
Ingen bild

Monica

27 februari 2013 11:33

Har varit urdålig att kommentera era fina bilder. Men de är fantastiska vill jag säga. Tycker det är roligare att skriva meddelanden till er via FB eller mejlen. Man hinner liksom inte med alla ställen ;) KRAM KRAM från Monica. Och välkomna hem om en vecka

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Britt-Marie E - 21 november 2018 11:18

Vågorna går höga i blåsten   Bergen lyser upp i kvällsolen     Fantastiska regnbågar efter regnet. Gott om inte ätbara apelsiner.   Bonsaiträd utanför ett hotell.   Avokadon verkade mogna.    Ca 15 grader i vattnet. I...

Av Britt-Marie E - 15 november 2018 17:12

  Vi tog en långtur längs floden inåt landet.   

Av Britt-Marie E - 15 november 2018 17:06

        Vi tog en heldag nere vi stranden strosade så långt det gick, satt och löste korsord och njöt av det vackra vädret.                    ...

Av Britt-Marie E - 15 november 2018 17:03

    Vi tog en busstur upp till vackra Frigiliana med fantastisk utsikt och många trånga gränder att strosa i.    ...

Av Britt-Marie E - 11 november 2018 17:56

  Vi gick upp i soluppgången vid 8-tiden. Så vackert <3    Vi njöt av soluppgången <3       Gick en lång promenad längs stränderna, så vackert, inte många som badar nu men varmt och skönt i solen.       är   Nerja  är omslut...

Ovido - Quiz & Flashcards