Direktlänk till inlägg 19 januari 2014

Chiang Mai

Av Britt-Marie E - 19 januari 2014 10:59

Nu har vi varit i Chiang Mai en vecka och njutit av långa promenader, smothie, frukter, god mat och härliga upplevelser.

 



Ett härligt liv här i Chiang Mai, fina träd, (Magnolia) harmoniska hundar och katter strosar omkring. Här är det vilopaus.

       


Som vanligt massor av fina tempel att besöka, det finns ca 70 st i den gamla delen av Chiang Mai där vi bor, vi har ett bara några meter från vårt hotell.

     


En dag fastnade jag vid Qi Gong vid ett tempel, härligt. Vi går på behandlingar lite då och då.

   


Lite historik om Buddha. 542 år före kristi födelse, levde  prins Siddharta i rikedom, men kände att det var något som fattades, han besteg ett högt berg och mediterade,  utan att äta eller dricka, han fick ner visdom till jorden och förkunnade det till folket.

 


Igår var det papaplyfestival utanför Chiang Mai där hantverkarna håller till, vi gjorde ett besök och fick se hur tillverkningen av paraplyerna gick till. Det är alltid stort när det är festivaler här. Barnen uppträdde och ett massor av utklädda tågade genom staden. Nästa gång ses vi i Chiang Rai ca 18 mil norrut, vi tar buss dit.

                   

 
 
Ankan

Ankan

19 januari 2014 12:25

Åh vilka vackra och härliga bilder. Underbara barn, djur och färgglada paraplyer. Men finast av allt är ändå ni båda, ni ser så friska och vitala ut. Som att ni är i ert rätta element. :) Vad avslappnat det känns med hundar och katter som ligger och vilar. Mysigt att höra era röster på skype idag.
Vi ska snart ut och spana efter sälar.
Bamse-Kramar från oss i Norge.
//Annika och Hasse

http://www.myrhammar.com

 
Ingen bild

Karbenninggänget

20 januari 2014 07:09

Fina bilder! Härligt liv ni har! Känner igen de avslappnade hundarna! Kul med umbrella-festival! De är duktiga på att hitta på saker att fira! Det syns att ni mår gott i solen, värmen, bland alla färger och med alla möten! Kram på er fina ni! Här är det snart dags att åka iväg till jobbet i mörkret!

 
Ingen bild

Anna och Aki

20 januari 2014 20:56

Det syns verkligen att ni har det bra! Härlig du är mamma som hakar på Qi-gongen. Och mysigt med alla slappa djuren. Hoppas ni får fina dagar i Chiang Rai nu! Kramar från oss

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Britt-Marie E - 21 november 2018 11:18

Vågorna går höga i blåsten   Bergen lyser upp i kvällsolen     Fantastiska regnbågar efter regnet. Gott om inte ätbara apelsiner.   Bonsaiträd utanför ett hotell.   Avokadon verkade mogna.    Ca 15 grader i vattnet. I...

Av Britt-Marie E - 15 november 2018 17:12

  Vi tog en långtur längs floden inåt landet.   

Av Britt-Marie E - 15 november 2018 17:06

        Vi tog en heldag nere vi stranden strosade så långt det gick, satt och löste korsord och njöt av det vackra vädret.                    ...

Av Britt-Marie E - 15 november 2018 17:03

    Vi tog en busstur upp till vackra Frigiliana med fantastisk utsikt och många trånga gränder att strosa i.    ...

Av Britt-Marie E - 11 november 2018 17:56

  Vi gick upp i soluppgången vid 8-tiden. Så vackert <3    Vi njöt av soluppgången <3       Gick en lång promenad längs stränderna, så vackert, inte många som badar nu men varmt och skönt i solen.       är   Nerja  är omslut...

Ovido - Quiz & Flashcards