Direktlänk till inlägg 18 februari 2014

Några dagar i Udon Thani

Av Britt-Marie E - 18 februari 2014 12:49

Det märks att man är i Nordöstra Thailand. I den här staden är det mycket fattigt och inga turister. Folk lever mycket på gatan, smutsigt och stökigt. Men de är vänliga, verkar inte ha sett så mycket turister.

Vi bor på ett jättefint hotell i utkanten av stan, (här bor de thailändare som har det gott ställt)  vi har njutit här några dagar och strosat. Märker att det är en stor skillnad här mellan fattiga och rika.



När vi var på stan och åt på en bättre restaurang kunde han lite engelska och ville veta var vi bodde. Det finns inga matsedlar på engelska här. Vi åt gott i alla fall, Ulf fick dubbelt så stor portion för att han var man.

 


Igår var vi på utflykt till Mekongfloden och Nong Khai där Friendship Bridge går över till Laos. Massor av båtar gick också fram och tillbaka mellan Laos och Thailand.


Här kommer en båt med Laos-flaggan.

 


Flera flytande restauranger längs med kajen. En kvinna som skulle ner till båten kastade pengar och godis efter sig, vi vet inte varför, men det blev en väldig rusning.

   


Här är bron, tyvärr är det lite disigt den här dagen, men den syns i alla fall. 

 


Massor av fraktgods som ska med båtar över till Laos skjutsades på en kana ner till båtarna.

   


Buddan blickar stolt över till Laos.

 


Ett vackert kines-tempel vid Mekongfloden.

           

 
 
Ingen bild

Karbenninggänget

18 februari 2014 19:12

Spännande med ett nytt område att utforska och ni fick iaf blicka över till Laos! Kinestemplet såg väldigt fint ut! Ha det gott i solen! T.om här har solen tittat fram en sväng så ni kommer verkligen hem till ett ljusare Sverige! Njut och ta hand om varandra!

 
Ankan

Ankan

18 februari 2014 19:13

Åh vad spännande med floden och Laos. Vilket vackert och annorlunda tempel. Verkligen speciella och annorlunda i färgerna. Kram på er mina fina föräldrar. Vi hörs och ses! :) Till påsk kommer vi hem en sväng! Ha det bra!

http://www.myrhammar.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Britt-Marie E - 21 november 2018 11:18

Vågorna går höga i blåsten   Bergen lyser upp i kvällsolen     Fantastiska regnbågar efter regnet. Gott om inte ätbara apelsiner.   Bonsaiträd utanför ett hotell.   Avokadon verkade mogna.    Ca 15 grader i vattnet. I...

Av Britt-Marie E - 15 november 2018 17:12

  Vi tog en långtur längs floden inåt landet.   

Av Britt-Marie E - 15 november 2018 17:06

        Vi tog en heldag nere vi stranden strosade så långt det gick, satt och löste korsord och njöt av det vackra vädret.                    ...

Av Britt-Marie E - 15 november 2018 17:03

    Vi tog en busstur upp till vackra Frigiliana med fantastisk utsikt och många trånga gränder att strosa i.    ...

Av Britt-Marie E - 11 november 2018 17:56

  Vi gick upp i soluppgången vid 8-tiden. Så vackert <3    Vi njöt av soluppgången <3       Gick en lång promenad längs stränderna, så vackert, inte många som badar nu men varmt och skönt i solen.       är   Nerja  är omslut...

Ovido - Quiz & Flashcards