Alla inlägg den 4 februari 2011

Av Britt-Marie E - 4 februari 2011 09:50

    

Av Britt-Marie E - 4 februari 2011 09:38

Motte nagra munkar som ville bli fotograferade. Dom flesta ar munkar nagon gang i livet. Det ar bara nagra som blir munkar for hela livet. Skulle inte vara fel att vara barn hade ett sadant system, dom far lara sig visdom, disciplin, odmjukhet, artighet och givande samtidigt gar dom i vanliga skolan. Dom skoter sig sjalva haller rent i templen arbetar i tradgardar, verkar glada och lyckliga!!

Brollop pa samma plats vi var med faglarna, sa vackra dom ar!

Begravning med bil helt overtackt med blommor, munkarna haller i dessa ceremonier.

Atervinning efter Sundaymarket. Faten som folk ater mat pa ar gjorda av majsstarkelse sedan ta munkarna hand om dom, mal ner och blandar med godsel sprider sedan ut det som kompost i rabatterna.         

Av Britt-Marie E - 4 februari 2011 09:28

Vi tog lokaltaget ca en och halv timme soderut. Intressant vi ar dom enda turisterna. Taget ar som pa 50 talet man hor skarvarna och det dunkar och skramlar och gar inte mer an i 70 med oppna fonster sa vi kunde ta en del kort.

Pa vag tillbaka motte vi en skolklass. En del barn vagade sig fram till mig och prata de haller pa att lara sig engelska. Svart for dom att forsta var vi kom ifran. Gulliga Ungar samma sorl som hemma dar manga barn mots.           



Av Britt-Marie E - 4 februari 2011 09:14

Vi gjorde en dagstur norr om Chiang Mai till Naturen och Vattenfall. Det var saaa skont att komma till tystnaden, vattenporlande och harliga skogar att vandra i. Nagon storstadsbo blir man nog aldrig aven om det ar harligt har anda. De ar sa mycket med andlighet har. Nar vi gick av taxin kom en massor  manniskor som kopte vackra gula kransar som dom hangde over buddha och tande rakelse. Overallt ser man dessa ceremonier. Det intressanta var att nar det blev fullt tog dom ner blommorna akte med karra till affaren som salde blommorna igen. Troligen ett satt att fa in pengar till munkarna. Ateranvandning det gillar vi! En harlig utsikt over Chiang Mai har uppifran. En harlig dag!!!       

Ovido - Quiz & Flashcards