Alla inlägg den 18 februari 2012

Av Britt-Marie E - 18 februari 2012 05:07

       

Pa vag till Chumphon overnattade vi i en stad som heter Phetchaburi 16 mil soder om Bankok. Vid en hojd i utkanten av staden dar vi bodde var det fullt med apor overallt. Dem blev matade, skolbarn kom och gav dom mat, dom sprang vid husets elledningar, pa gatorna, overallt var dom. Massor av sma apungar. Dom var inte direkt tama men man fick ga ganska nara. Vid varat hotell kunde man inte oppna fonstren for da kom dom in. Vanliga lite overgodda apor. Har fanns inga turister. Spannande stalle.


     

Nu ar vi framme i harliga Thung Wua Laen beach 1,6 mil utanfor staden Chumphon. Vi tog en Songthew tillsammans med en familj. Det ar sa latt att komma hit det star Songthew och vantar nar tagen kommer in. Nu ar vi 50 mil soder om Bankok pa ostra sidan. Har har vi bott i bungalow 1 vecka och nu provar vi hotell 1 vecka. Pa helgerna och kvallarna aker Thailandarna hit fran stan. Pa mandagarna brukar busslaster med barn komma hit och bada. Familjerna kommer med sma lastbilar satter sig i en ring lagar mat och ater pa stranden. Stranden ar ca 1,5 km med vit sand som ni ser pa bilden. Barn och vuxna badar med kladerna pa. Dom vill inte bli solbranda som vi.


   

Love on beach pa Alla hjartans dag. Har kommer thaipar som blir valsignade av munkar en vacker ritual. Finkladda vackra unga par, en orkester och en vacker flicka i bastkjol foljer dom. Efterrat far dom en tavla att hanga pa vaggen med nagot slags certifikat. Familjerna vill garna bli fotograferade tillsammans med oss.


 

Vi hyrde moppe en dag och akte utanfor beachen. Kom upp pa en hojd med vacker utsikt och en jattebuddha i guld. Har ar lugnt att kora moppe. Vi var ute hela dagen och sag oss omkring i det vackra landskapet.


 

Vid ett vackert tempel blev vi valkomnade av en munk som ville att vi skulle ga in i temlet. Vi fick band som ar valsignade och ska ge lycka att satta pa handleden. Sedan gav han oss vatten, mjolk att dricka och ca 1 kilo bananer. Vi visste inte riktigt hur vi skulle kunna ta emot alla dessa gavor men han ville absolut ge oss detta. Han visade oss runt och pa bilden har skulle vi ga runt en stupa med ca 15 stora klockor, han gav oss varsin tjock prinne och vi skulle sla pa varje klocka 3 ganger var. Vi var barfota och det brande under fotterna. Man tar alltid av sig skorna nar man gar in.


Fiskebatarna gar ut pa kvallen man ser massor av lysen fran varan strand. Har ar det nagra barn som leker, dom har sitt hem bredvid batarna och lever pa fiske.


 

Ovido - Quiz & Flashcards