Alla inlägg under februari 2011

Av Britt-Marie E - 19 februari 2011 05:59

Pa var moppetur hittade vi ett underbart vackert tempel som lag pa hojden. Templen har vid kusten ligger ofta pa hojden med fin utsikt. Stillheten var patagbar vi satt dar och njot i skuggan lange. Nagra tempelhundar kom fram och halsade. Munkarna har visar sig inte for turister som i Chiang Mai.       

Av Britt-Marie E - 19 februari 2011 05:52

Vi gjorde en rundtur ut pa landet for att se omgivningarna. Nasta strand hade inte det dar turkosfargade vattnet som vi har har. Vackra vyer, fiskebatar under bron vid floden, det ar troligen dom vi ser pa kvallen som lyser med grona lampor langs horisonten. Sa vackert pa smavagarna, massor av palmer, gront och vackert. Harligt och flaktande att aka runt pa moppe kanner sig som ung pa nytt!       

Av Britt-Marie E - 19 februari 2011 05:46

Vi hyrde varsin moped i 3 dagar. En av dagarna akte vi En och en halv mil till staden. Massor av kinesiska lampor pa gatorna. De hyllar det Kinesiska nyaret.

Ingen turist syns till meran vi. Vi strosar runt och ser oss omkring handlar lite, gar in pa Turistbyran och far en karta. Ulf tar kort pa gamla anglok som star uppradade vid en gata utanfor stationen.  

Av Britt-Marie E - 19 februari 2011 05:35

Vi trodde forst det var ett brollop pa gang vid stranden men det visade sig vara ALLA HJARTANS DAG! Kram i efterskott, har har vi ingen almanacka sa vi visste inte att det var den dagen. Vi tog nagra harliga bilder vid stranden. Munkarna var dar och valsignade alla, sedan gick dom efter en gang prydda med rosenbuketter fram till nagon dar vet vi inte vad som hande. Det var sakert minst trettio par som gick fram. Spelman och dansare fanns med hela tiden det var stamningsfullt och vackert. Efterat tog vi nagra bilder i det vackra hjartat. Ulf och jag och sedan en annan mamma som var 64 ar, dottern ville sa garna fota oss tillsammans. En handelserik dag!           

Av Britt-Marie E - 14 februari 2011 14:16

Nu tar vi farval av harliga Chiang Mai som vi varit i en hel manad. Ett underbart stalle dar vi traffat massor av harliga manniskor. Vi langtar nu till havet!


Tunnelbanan i Bankok var val fungerande och intressant. Vi tog tunnelbanan till den storsta parken dar vi strosade runt i vantan pa nasta tag.

Taxibilar i glada farger syns overallt. Hoghusen tornar upp sig overallt. Detta ar verkligen en stor stad.


Tog taget fran Bankok till HuaHin och havet ca 20mil. Den forsta strackan gick langsamt med helt oppna rutor. Rorigt och det gick langsamt. Sedan gick det allt fortare och langre mellan stoppen.

HuaHin ar ett turiststalle av stora matt. Stranden full av turister och forsaljare. En vacker strand och fint att ligga under palmerna och njuta.

Det var verkligen underbart att komma till havet.

Vi stannade har 3 dagar sedan gick farden vidare mot Chumphon ytterligare 30 mil soderut.

Nu har vi funnit paradiset pa jorden. Detta stalle ar sa vackert, lugnt och vanligt. Nastan bara Thailandare moter oss har. Sa vanligt och mysigt. Har ar sa vackert med havsbris och harliga vagor. Chumphon-borna anvander detta som sitt semesterstalle. Har har inte sa manga turister upptackt detta underbara stalle. Vi njuter for fullt och tanker stanna har ett tag. Bor nu i en harlig liten bungalow dar vi kanner oss hemma. Sa trevliga manniskor har.

En dag fiskade dom med nat fran land. En halsning fran 2 som borjar forsta att det bara ar tre veckor kvar pa denna underbara resa. Skulle vilja bromsa tiden lite till!!! Kram till Er alla darhemma. Har nyss sett bilder pa massor av sno och kallt, det ar kanske inte sa dumt det heller. Vi satter pa AC nar vi kommer in i bungalowen.                         


Av Britt-Marie E - 6 februari 2011 08:23

Vill visa hur det ser ut nar vi far zonterapi, harliga behandlingar av underbara manniskor. Vi mar sa bra av det!

Varat internetcafe har varit sa bra och hjalpt oss ibland nar vi fastnat pa vagen att sanda fina foton till Er.

Nu sager vi hej och tack till alla har i Chiang Mai!

I morgon bar det av till HuaHin 90 mil soderut med nattaget. Nya spannande aventyr vantar.

Kram till Er alla tills vi ses igen!    

Av Britt-Marie E - 6 februari 2011 08:14

Igar var det en hel dag med blommor och fest har i Chiang Mai. Sa fantastiskt stort. Trodde aldrig blomstertaget skulle ta slut holl pa i 3 timmar det ena vackrare an det andra. Visar visar  nagra  bilder darifran.. Pa em samling i parken med sa mycket orchideer. Bonsai och andra vackra blommor. Har koper folket blommor och fron till sina krukor och tradgardar. Motte en fran Chiang Mai som ville bjuda hem oss han ar aven intresserad att komma till Sverige och halsa pa. Ett harligt mote!                

Av Britt-Marie E - 4 februari 2011 09:50

    

Ovido - Quiz & Flashcards